Bloggausta kameroista, valokuvauksesta sekä sekalaisista muista aiheista.

Fujifilm Fujinon XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR WR laajassa kokeilussa

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Fujin pitkä telezoom on hieno objektiivi, jolla kuvailee mielellään. Polttovälin ja painon suhde on sellainen, että aktiivikuvaajan on helppo ottaa tämä mukaan lihasvoimalla. Kokoa objektiivilla on sen verran, että akkukahva, tai muu lisäkahva on melkeinpä pakollinen kaveri tämän kanssa. Kuvanlaatu on oikein hyvää tasoa, vaikka terävyys laskeekin pisintä polttoväliä kohti. Tätä voi paikata pienellä himmentämisellä. Tarkennus on erittäin nopea ja esim. X-T2:n kanssa yhdistelmä hätyyttelee perinteisiä peilivehkeitä tässä suhteessa. Hyvä kuvanvakaaja, sääsuojaus sekä telejatkeen käyttömahdollisuus täydentävät paketin kiitettävälle tasolle.

Ilkka Rytkönen
Lue lisää
Canon EOS-1D X kestotestissä

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Canon EOS-1D X on järkäle kameraksi, mutta hyvällä tavalla. Jos kuvaat ääriolosuhteissa, tarvitset erittäin nopean automaattitarkennuksen ja kunnon sarjatulen, on tämä sinun valintasi. Toimintakuvaus tällä on nautinto! Luotettavuus kuuluu myös tämän rungon adjektiiveihin. 1D X reagoi äärettömän nopeasti kuvaajan toiveisiin. Toki rungon paino, koko ja hinta rajoittavat mahdollista käyttäjäkuntaa. Rauhallisempaan menoon toiset Canonit tarjoavat parempaa vastinetta hiotumman käyttöliittymän, suuremman resoluution, paremman dynamiikan ja hiljaisemman laukaisuäänen muodossa. EOS-1D X ei ole enää uusi kamera ja korvaava malli EOS-1D X Mark II on korvannut sen. Minulla on kuitenkin kokemusta ensimmäisellä, 2011 esitellyllä ja 2012 myyntiin tulleella X:llä kuvaamisesta sen verran, että päätin kirjoittaa aiheesta.

Ilkka Rytkönen
Lue lisää
Nikon D4S
Nikon D4S
Nikon D4S parin päivän pikakokeilussa

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

D4S on Nikonin lippulaivamallin toiseksi uusin versio. Kamera on iso ja tehty vaativalle toiminta- tai luontokuvaajalle. Voihan tätä toki käyttää monessa muussakin kuvauksessa, mutta maisema- tai hääkuvaaja valitsee luultavasti muun rungon.

Ilkka Rytkönen
Lue lisää
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra parin päivän pikakokeilussa

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Suomessa ollaan pitkälti omavaraisia urheilukellojen tuottajina, sillä täällä toimii kaksi alan tunnettua toimijaa, Suunto sekä Polar. Pääsin kokeilemaan kummankin valmistajan viime vuonna esittelemiä laitteita parin päivän ajan. Molemmat tuotteet jättivät hieman toivomisen varaa ollakseen täydellisiä urheilukelloja, mutta Spartan Ultra oli lähempänä tässä asiassa. Älyominaisuuksille en tässä yhteydessä laskenut kovin suurta painoarvoa.

Ilkka Rytkönen
Lue lisää
Nettisivujen ulkoasu-uudistus 2017
HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

Sivuston ulkoasu-uudistus oli odotettua suurempi urakka, eikä mikään tuntunut ensin pelaavan. Kaikkea pientä säätöä oli säädön perään. Nyt homma alkaa olla voiton puolella ja sivuja voi markkinoida jo täysillä. Sivuston tekeminen on kuitenkin loppumaton juttu ja aina tulee mieleen kehitettävää tai parannettavaa. Ilkansivu.net-domain on nyt poistunut mustilta listoilta, sillä en ole enää havainnut ongelmia yhdenkään sähköpostin lähetyksen kanssa.

Ilkka Rytkönen
Lue lisää

Sivu 1 / 3