Bloggausta kameroista, valokuvauksesta sekä sekalaisista muista aiheista.

Canon EOS-1D X kestotestissä

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Canon EOS-1D X on järkäle kameraksi, mutta hyvällä tavalla. Jos kuvaat ääriolosuhteissa, tarvitset erittäin nopean automaattitarkennuksen ja kunnon sarjatulen, on tämä sinun valintasi. Toimintakuvaus tällä on nautinto! Luotettavuus kuuluu myös tämän rungon adjektiiveihin. 1D X reagoi äärettömän nopeasti kuvaajan toiveisiin. Toki rungon paino, koko ja hinta rajoittavat mahdollista käyttäjäkuntaa. Rauhallisempaan menoon toiset Canonit tarjoavat parempaa vastinetta hiotumman käyttöliittymän, suuremman resoluution, paremman dynamiikan ja hiljaisemman laukaisuäänen muodossa. EOS-1D X ei ole enää uusi kamera ja korvaava malli EOS-1D X Mark II on korvannut sen. Minulla on kuitenkin kokemusta ensimmäisellä, 2011 esitellyllä ja 2012 myyntiin tulleella X:llä kuvaamisesta sen verran, että päätin kirjoittaa aiheesta.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 1862
Lue lisää
Nikon D4S
Nikon D4S
Nikon D4S parin päivän pikakokeilussa

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

D4S on Nikonin lippulaivamallin toiseksi uusin versio. Kamera on iso ja tehty vaativalle toiminta- tai luontokuvaajalle. Voihan tätä toki käyttää monessa muussakin kuvauksessa, mutta maisema- tai hääkuvaaja valitsee luultavasti muun rungon.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 2083
Lue lisää
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra
Polar M600 ja Suunto Spartan Ultra parin päivän pikakokeilussa

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Suomessa ollaan pitkälti omavaraisia urheilukellojen tuottajina, sillä täällä toimii kaksi alan tunnettua toimijaa, Suunto sekä Polar. Pääsin kokeilemaan kummankin valmistajan viime vuonna esittelemiä laitteita parin päivän ajan. Molemmat tuotteet jättivät hieman toivomisen varaa ollakseen täydellisiä urheilukelloja, mutta Spartan Ultra oli lähempänä tässä asiassa. Älyominaisuuksille en tässä yhteydessä laskenut kovin suurta painoarvoa.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 5709
Lue lisää
Nettisivujen ulkoasu-uudistus 2017

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

Sivuston ulkoasu-uudistus oli odotettua suurempi urakka, eikä mikään tuntunut ensin pelaavan. Kaikkea pientä säätöä oli säädön perään. Nyt homma alkaa olla voiton puolella ja sivuja voi markkinoida jo täysillä. Sivuston tekeminen on kuitenkin loppumaton juttu ja aina tulee mieleen kehitettävää tai parannettavaa. Ilkansivu.net-domain on nyt poistunut mustilta listoilta, sillä en ole enää havainnut ongelmia yhdenkään sähköpostin lähetyksen kanssa.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 715
Lue lisää
Fujifilm X-Pro2 -järjestelmäkamera laajassa kokeilussa

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä

Fujin uusin lippulaivamalli toi mukanaan uuden kennon ja muita herkkuja. Kamerassa on potentiaalia moneen menoon ja kuvanlaatu on erinomainen. Fujifilm X-Pro2 on hienosti tehty kamera, joka pitää sisällään Fujin tämän hetken viimeisimmät herkut valmistajalle tyypillisissä retrokuorissa. Mutta kääntyvä näyttö puuttuu ja sähköinen etsin on pienempi, kuin X-T1:ssä tai uudessa X-T2:ssa. Käyttöliittymä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta omaan makuun se kyllä sopii, vaikka valikkorakenteen voisi miettiä uudelleen.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 1810
Lue lisää
Kesän 2016 suuri makkaravertailu

Käyttäjän arvio: 1 / 5

HyväHuonoHuonoHuonoHuono

Testissä 41 erilaista grillimakkaraa ja nakkia, eli yhteensä 16 kg grillattavaa. Testatut makkarat paistettiin Weberin brikettigrillillä. Kaikki tuotteet ovat paria vaihtoehtoa lukuun ottamatta saatavana Suomalaisista ruokakaupoista. Arvostelussa ei kiinnitetty huomiota rasva- tai suolaprosenttiin, samoin hinta on toissijainen. Arvosanaan vaikuttaa ainoastaan tuotteen maku ja se, miltä makkara muuten tuntuu suussa.

Ilkka Rytkönen
Osumia: 212510
Lue lisää

Sivu 1 / 3